KaaiDuurzaam

Op zaterdag 18 september wordt KaaiDuurzaam, het voormalige EKP-gebouw, officieel geopend. Ook Stichting Energietransitie Roosendaal is tijdens deze bijzondere aangelegenheid aanwezig met een stand! Bezoekers zijn van 11:00 tot 17:00 uur van harte welkom aan het Kadeplein 2 in Roosendaal.

KaaiDuurzaam
We gaan even terug naar de jaren 80: Het gloednieuwe gebouw van het Expeditie Knooppunt (EKP) Roosendaal werd toen officieel geopend. Jarenlang vormde het EKP-gebouw een belangrijke schakel in het verwerken van de post. De post werd gesorteerd en vervolgens met speciale posttreinen getransporteerd. Nu, zo’n 40 jaar later, is het gebouw getransformeerd tot KaaiDuurzaam, een broedplaats voor duurzame initiatieven die we samen gaan vormgeven. Hoe? Dat bedenken we samen. Dus kom langs op 18 september en denk mee! 

Gratis energieadvies op maat
U bent van harte welkom om tijdens de opening onze stand te bezoeken. Maak kennis met ons bestuur en laat u onder andere informeren over onze actie ‘Gratis energieadvies op maat’. Een onafhankelijke energiecoach van de StER denkt dan met u mee over het verduurzamen van uw energieverbruik thuis. Hierdoor kunt u flink wat energie besparen!

Energiecoaches
Energiecoaches zijn deskundig opgeleide vrijwilligers van Stichting Energietransitie Roosendaal. Zij willen andere inwoners motiveren en inspireren om aan de slag te gaan met het verduurzamen van het energieverbruik thuis. Ze geven geheel gratis en vrijblijvend een onafhankelijk energieadvies bij u thuis. Aan de hand van een huisscan wordt bekeken hoe de energiekosten kunnen worden verlaagd. Met de nodige adviezen en tips kunt u vervolgens zelf aan de slag. Zo bespaart u energie, geld én zorgt u voor een comfortabeler huis. Ook wijst de energiecoach op de subsidiemogelijkheden en regelingen die er zijn in de gemeente Roosendaal.

Aanmelden voor deze actie kan door een bezoekje aan onze stand te brengen of een e-mail te sturen naar info@steroosendaal.nl.

Wij verwelkomen u graag op 18 september!

📍 Kadeplein 2, Roosendaal

⏰ 11.00 – 17.00 uur.

Andere projecten

Bezoek de StER op het Festival der Mogelijkheden

Bezoek de StER op het Festival der Mogelijkheden

Op het Festival der Mogelijkheden staan netwerken, kennisuitwisseling en inspiratie centraal. Zo maakt u kennis met diverse mogelijkheden om duurzaam te leven en te ondernemen. Ook ontdekt u lokale, duurzame bedrijven en de nieuwste innovaties. En dit alles onder het...

Lees meer
KaaiDuurzaam officieel geopend!

KaaiDuurzaam officieel geopend!

KaaiDuurzaam officieel geopend! Op 18 september 2021 werd KaaiDuurzaam, het voormalige EKP-gebouw, onder de nodige belangstelling officieel geopend door wethouder Klaar Koenraad. Het pand op het Kadeplein is de afgelopen maanden opgeknapt, na zo’n 10 jaar leegstand....

Lees meer
Energiecoaches geven gratis energieadvies op maat

Energiecoaches geven gratis energieadvies op maat

Energiecoaches geven gratis energieadvies op maat In de gemeente Roosendaal is inmiddels een aantal energiecoaches actief die inwoners helpen met het verduurzamen van het energieverbruik thuis. De energiecoaches zijn deskundig opgeleide vrijwilligers van Stichting...

Lees meer