Energiecafé Kalsdonk

Stichting Energietransitie Roosendaal (StER) organiseerde op donderdagmiddag 23 februari een Energiecafé in Buurtcentrum Kalsdonk. In dit Energiecafé kregen bezoekers in een informele setting de nodige informatie over besparen op energiekosten, subsidies, isolatie, warmtepompen, zonnepanelen, praktijkvoorbeelden en meer. Het Energiecafé was voor zowel huurders als woningeigenaren opgezet. 

Gratis energieadvies op maat
In het Energiecafé kregen bezoekers onder meer de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een energiecoach. Energiecoaches zijn opgeleide vrijwilligers van Stichting Energietransitie Roosendaal. Ze geven geheel gratis en vrijblijvend een onafhankelijk advies in het verduurzamen van het energieverbruik thuis. Ook konden geïnteresseerden zich aanmelden voor een gratis woningscan. Aan de hand van deze huisscan wordt bekeken welke maatregelen er mogelijk zijn om te verduurzamen en de energiekosten te verlagen. Met de nodige adviezen en tips kunnen deelnemers vervolgens zelf aan de slag.

Praktijkvoorbeelden ter inspiratie
Samen met de buren aan de slag gaan met energie besparen heeft diverse voordelen. Denk daarbij aan het collectief plaatsen van zonnepanelen of isoleren. Het scheelt tijd en kan ook kostenvoordelen opleveren. In het Energiecafé werd mede aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleg gegeven over hoe Stichting Energietransitie Roosendaal u en uw buren hierin kan ondersteunen.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@steroosendaal.nl.

Energiecafé Kalsdonk

 

 

Andere projecten