Energiecafé Wouw

Stichting Energietransitie Roosendaal (StER) organiseerde op zondagmiddag 5 november haar eerste Energiecafé in Wouw. In dit Energiecafé kregen bezoekers de nodige tips om energiekosten te besparen, informatie over warmtepompen, praktijkvoorbeelden, subsidies en meer. Dit alles in een informele setting. Het Energiecafé werd geopend door wethouder Koenraad.

Gratis energieadvies op maat
In het Energiecafé kregen bezoekers onder meer de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een energiecoach. Energiecoaches zijn opgeleide vrijwilligers van Stichting Energietransitie Roosendaal. Ze geven geheel gratis en vrijblijvend een onafhankelijk advies in het verduurzamen van het energieverbruik thuis. Ook konden bezoekers zich aanmelden voor een gratis woningscan. Aan de hand van deze huisscan wordt bekeken welke maatregelen er mogelijk zijn om te verduurzamen en de energiekosten te verlagen.

Energiecafé Wouw

Warmtepompen
In het Energiecafé kreeg men ook inzicht of de woning al geschikt is voor een warmtepomp en welke aanpassingen eventueel noodzakelijk zijn. Onderwerpen als het rendement, de verschillende soorten warmtepompen en aandachtspunten komen aan bod.

Praktijkvoorbeelden ter inspiratie
Samen met de buren aan de slag gaan met energie besparen heeft diverse voordelen. Hierbij kunt u denken aan het collectief plaatsen van zonnepanelen of isoleren. Het scheelt tijd en kan ook kostenvoordelen opleveren. In het Energiecafé werd mede aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleg gegeven over hoe Stichting Energietransitie Roosendaal u en uw buren hierin kan ondersteunen. Ook individuele initiatieven waarbij woningen helemaal of vergaand aardgasvrij zijn gemaakt, kwamen aan de orde.  

Energiecafé Wouw

 

Andere projecten