Energiecafé Alles over thuisbatterijen - 2 november

Op zaterdagmiddag 2 november organiseerde Stichting Energietransitie Roosendaal (StER) in het Theatercafé van de Kring een Energiecafé met als thema ‘Alles wat u moet weten over thuisbatterijen.’ Tijdens dit evenement kregen bezoekers eerlijke, onafhankelijke informatie over de werking en mogelijke opbrengst van een thuisbatterij. Geen onrealistische beloften, maar een helder beeld van de voor- en nadelen en waar u op moet letten bij de aanschaf. Daarnaast kwam ook het Roosendaals Isolatie Programma aan bod, dat woningeigenaren in de gemeente ondersteunt bij het verduurzamen van hun woning.

Energiecafé Alles wat u moet weten over thuisbatterijen

Marlies Bartels, voorzitter Stichting Energietransitie Roosendaal, opent de bijeenkomst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is een thuisbatterij?
Een thuisbatterij slaat opgewekte energie op, zodat u deze later kunt gebruiken. Vaak wordt dit gecombineerd met zonnepanelen. Als de panelen meer energie produceren dan u verbruikt, kan het overschot worden opgeslagen in de batterij. Deze energie kunt u dan gebruiken op momenten dat de zon niet schijnt.

Energiecafé Alles over thuisbatterijen

Florian Luiken, bestuurslid St. Energietransitie Roosendaal, geeft uitleg over het programma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom de groeiende interesse in thuisbatterijen?
Door de invoering van de terugleverheffing (kosten die u betaalt voor de stroom die u teruglevert aan uw energieleverancier) is de belangstelling voor thuisbatterijen sterk toegenomen. Thuisbatterijen kunnen voordelen bieden, maar of ze financieel aantrekkelijk zijn, hangt af van verschillende factoren. Om een goede keuze te maken, is het belangrijk dat u volledig en eerlijk geïnformeerd bent. Daarom organiseerde StER dit Energiecafé.

Energiecafé Alles over thuisbatterijen

Michel Suijkerbuijk geeft uitleg over waar u zoal op moet letten bij de aanschaf van een thuisbatterij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Roosendaals Isolatie Programma
Betere isolatie van uw woning verhoogt niet alleen het wooncomfort, maar verlaagt ook uw energiekosten en draagt bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Naast landelijke subsidies biedt de gemeente Roosendaal voor sommige woningeigenaren extra financiële ondersteuning. Tijdens het Energiecafé kregen bezoekers een overzicht van de mogelijkheden binnen het Roosendaals Isolatie Programma. Ook werd dieper ingegaan op natuurvriendelijk isoleren bij spouwmuurisolatie. Lees voor meer informatie dit artikel op onze website Natuurvriendelijk isoleren bij spouwmuurisolatie, wat betekent dat nu precies? – Stichting Energietransitie Roosendaal.

Energiecafé Alles over thuisbatterijen

Willemijne Molenaar, regisseur Duurzaamheid van de gemeente Roosendaal, geeft uitleg over het Roosendaals Isolatie Programma en natuurvriendelijk isoleren bij spouwmuurisolatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In gesprek met de energiecoaches
Tijdens het Energiecafé konden bezoekers persoonlijk in gesprek gaan met de energiecoaches van StER. Deze deskundige vrijwilligers kunnen u helpen bij het verlagen van uw energiekosten en adviseren bijvoorbeeld over energiebesparende maatregelen op basis van een gratis woningscan. Heeft u een slecht geïsoleerde woning? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een warmtebeeldscan, waarmee precies te zien is waar de meeste warmte verloren gaat. Zo kunt u gericht aan de slag met isolatie. Wilt u graag in contact komen met onze energiecoaches?
Ga dan naar deze link Energiecoaches geven gratis energieadvies op maat – Stichting Energietransitie Roosendaal.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst! Was u niet in de gelegenheid om langs te komen, maar wilt u graag weten of een thuisbatterij al dan niet interessant is voor uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@steroosendaal.nl.

Onze onafhankelijke adviseurs helpen u graag verder tijdens een gratis gesprek!

Energiecoaches Piet Reuvers en Frank Altena in gesprek met bezoekers over energiekostenbesparing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere projecten

Interview Hans Reuvers: Samen werken aan duurzame wijken

Interview Hans Reuvers: Samen werken aan duurzame wijken

Stichting Energietransitie Roosendaal, Alwel en Gemeente Roosendaal hebben een samenwerkingsovereenkomst ‘verduurzaming koopwoningen’. Dit samenwerkingsverband zorgt ervoor dat eigenaren van vergelijkbare woningen in hetzelfde gebied als de woningen van Alwel, de...

Lees meer