Energiecoach Roosendaal

Stichting Energietransitie Roosendaal is op zoek naar vrijwilligers die hun buren willen ondersteunen met het besparen van energiekosten.

Wat doet een energiecoach voor huurders?
In de gemeente Roosendaal is sinds 2021 een aantal energiecoaches actief die inwoners helpen met het verduurzamen van het energieverbruik thuis. Dit zijn deskundig opgeleide vrijwilligers van Stichting Energietransitie Roosendaal. Energiecoaches geven geheel gratis en vrijblijvend een onafhankelijk energieadvies.

Tijdens het eerste bezoek bekijken de energiecoaches samen met de bewoners de energierekening. Daarna gaan ze samen aan de slag om besparingsmogelijkheden te vinden. Zo komen in het gesprek diverse vragen aan bod als ‘Zet u de thermostaat lager als u gaat slapen?’ Vervolgens worden de besparingsmogelijkheden omgezet naar een concreet plan met allerlei tips en een besparingsdoel.

Met eenvoudige aanpassingen als het vrijhouden van de radiator en de thermostaat een graad lager zetten, kunnen de stookkosten al worden verlaagd. Dat is goed voor het milieu én voor de portemonnee van huurders van huurwoningen!

Waarom energiecoach worden?
Energiecoach zijn, heeft verschillende voordelen:

  • U bent betrokken bij de energietransitie in Roosendaal;
  • U maakt onderdeel uit van een duurzaam netwerk en een enthousiast team van energiecoaches;
  • U blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing;
  • U leert over techniek en hoe u een goed adviesgesprek moet voeren;
  • U helpt uw wijk- of dorpsgenoten met het verduurzamen van hun energieverbruik.

Voordat u aan de slag gaat, krijgt u een opleiding van één van onze experts. Lees voor meer informatie over de activiteiten ook het interview met energiecoaches Cees Suijkerbuijk en Jan Toren.

Interesse?
Heeft u interesse om opgeleid te worden tot vrijwillige energiecoach voor huurders? Of wilt u meer weten over deze functie? Stuur dan een e-mail naar info@steroosendaal.nl. Wij hopen snel kennis met u te mogen maken!

Andere projecten