Energiecafé Roosendaal

Stichting Energietransitie Roosendaal (StER) organiseerde op zondagmiddag 6 november haar eerste Energiecafé. In dit Energiecafé kregen inwoners de nodige tips om energiekosten te besparen, informatie over warmtepompen, praktijkvoorbeelden, subsidies en meer. Dit alles in een informele setting.

Gratis energieadvies op maat
In het Energiecafé kregen bezoekers onder meer de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een energiecoach. Energiecoaches zijn opgeleide vrijwilligers van Stichting Energietransitie Roosendaal. Ze geven geheel gratis en vrijblijvend een onafhankelijk advies in het verduurzamen van het energieverbruik thuis. Ook konden bezoekers zich aanmelden voor een gratis woningscan. Aan de hand van deze huisscan wordt bekeken welke maatregelen er mogelijk zijn om te verduurzamen en de energiekosten te verlagen.

Warmtepompen
Door de hoge energiekosten overwegen steeds meer mensen een warmtepomp aan te schaffen. Zo kregen bezoekers inzicht of hun woning al geschikt is voor een warmtepomp en welke aanpassingen eventueel noodzakelijk zijn. Onderwerpen als het rendement, de verschillende soorten warmtepompen en aandachtspunten kwamen aan bod.

Praktijkvoorbeelden ter inspiratie
Samen met de buren aan de slag gaan met energie besparen heeft diverse voordelen. Hierbij kunt u denken aan het collectief plaatsen van zonnepanelen of isoleren. Het scheelt tijd en kan ook kostenvoordelen opleveren. Mede aan de hand van praktijkvoorbeelden werd uitleg gegeven over hoe Stichting Energietransitie Roosendaal u en uw buren hierin kan ondersteunen. Ook individuele initiatieven waarbij woningen helemaal of vergaand aardgasvrij zijn gemaakt, kwamen aan de orde. 

Wij kijken terug op een hele succesvolle eerste editie van het Energiecafé, waarbij we de nodige inwoners uit de gemeente Roosendaal konden voorzien van een gratis advies in het verduurzamen van het energieverbruik thuis!

Was u onverhoopt niet in de gelegenheid om langs te komen en heeft u vragen over energiebesparing? Stuur dan een e-mail naar info@steroosendaal.nl. Wij helpen u graag!

De volgende editie van het Energiecafé kondigen wij t.z.t. aan via onze socialmediakanalen en de agenda op deze website.

Energiecafé Roosendaal

Marlies Bartels, voorzitter van Stichting Energietransitie Roosendaal, opent met wethouder Duurzaamheid, Klaar Koenraad, het Energiecafé.

Energiecafé Roosendaal

Margot Kampert, penningmeester Stichting Energietransitie Roosendaal

Energiecafé Roosendaal

Van links naar rechts: Marlies Bartels, Florian Luiken en René Mol van Stichting Energietransitie Roosendaal.

Andere projecten