Stichting Energietransitie Roosendaal StER

Stichting Energietransitie Roosendaal (StER) organiseerde in samenwerking met de gemeente Roosendaal op 20 april een informatieavond voor inwoners uit de wijk Burgerhout. Tijdens de bijeenkomst kregen woningeigenaren en huurders de nodige tips om het energieverbruik thuis te verduurzamen en te verminderen. Ook werd uitleg gegeven over de verduurzamingsplannen voor Burgerhout.

Energie besparen met de buren
Op onafhankelijke wijze adviseert en begeleidt de StER inwoners uit de gemeente Roosendaal in het verduurzamen van het energieverbruik thuis. Voor de wijken doen zij dat op basis van een wijkgerichte, collectieve aanpak, want samen aan de slag gaan met energie besparen heeft diverse voordelen. Hierbij kunt u denken aan het collectief plaatsen van zonnepanelen of isoleren. Het scheelt veel tijd en kan ook aanzienlijke kostenvoordelen opleveren. Tijdens de bijeenkomst werd mede aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitleg gegeven over hoe de StER u en uw buren hierin kan ondersteunen.

Gratis energieadvies
Een energiecoach gaf diverse tips over hoe u thuis energie kunt besparen. Daarbij werd ingegaan op het belang van een goed stappenplan voor uw woning waarin alle wensen en toekomstplannen zijn meegenomen.

Energiecoaches zijn deskundig opgeleide vrijwilligers van Stichting Energietransitie Roosendaal. Zij geven geheel gratis en vrijblijvend een onafhankelijk energieadvies bij u thuis. Aan de hand van een huisscan wordt bekeken hoe de energiekosten kunnen worden verlaagd. Met de nodige adviezen en tips kunt u vervolgens zelf aan de slag. Ook wijst de energiecoach op subsidiemogelijkheden en de regelingen die er zijn in de gemeente Roosendaal.

De avond werd afgetrapt door demissionair wethouder Koenraad, die zelf ook in de wijk woont.

Stichting Energietransitie Roosendaal

Andere projecten